Spar el logo
kundvagn   
 SEK 0,00 

Använd vår Facebook-sida
för support! >>

Copyright © DsineNet


elenergi

Spar energi med EMC och din elmätare


Kontrollera din elförbrukning

Nu kan du kontrollera din elförbrukning själv innan du får elräkningen, eller varför inte kontrollera att den verkligen stämmer!

Regeringen vill införa timvis avläsning av elmätare, det är en bra början men det räcker inte. Med EMC-programmet och en liten detektor (finns i webshopen) som monteras på elmätaren får du istället sekundvis avläsning och först då blir det praktiskt möjligt att verkligen hålla koll på elförbrukningen och hitta "el-tjuvarna".

Det krävs sekundvis avläsning!

I Sverige har vi nu fått timvis avläsning av elmätare, det är en bra början men det räcker inte. Det blir som att försöka hålla hastigheten och bara få använda bilens km-räknare, det går inte. Man behöver ett instrument som visar den momentana (tillfälliga) hastigheten vid varje tillfälle.

Med EMC-programmet och en liten detektor som monteras på elmätaren får du istället sekundvis avläsning och först då blir det praktiskt möjligt att verkligen hålla koll på elförbrukningen och hitta "el-tjuvarna" i realtid.

Det första steget till att få kontroll över sin elförbrukning är att mäta och visa den momentana effekten. När effekten kan läsas av på ett enkelt sätt blir det också lättare att påverka den och därmed även energiförbrukningen och kostnaden. Fortsätt till hur du kan spara pengar med hjälp av din elmätare och EMC-programmet.

Elmätaren kopplad till datorn
Elmätare av den äldre elektromekaniska typen kopplad till en PC dator.

Sparel! Box 7277 187 66 Täby Sweden Tel: +46 8 630 12 85 Fax: +46 8 630 12 95 e-post: info@sparel.se